fredag 28. mai 2010

Uke 19, 2010

På torsdag var det jobb igjen, men enda kaldere enn forrige uke, men fortsatt varmt da. Skal ikke klage ;) I dag dro tre lærlinger ut som vanlig for å demontere en pumpe og ta den med tilbake til verkstedet. Demonteringen gikk så å si greit, bortsett fra alle rørene osv. som var i veien for krana. Så det blei litt bæring.

Da vi kom tilbake til verkstedet startet vi å demontere pumpa. Når vi var kommet så langt som til impellet og til akselen, så vi fort hvorfor pumpa måtte byttes ut. Akselen og impellet var skeivt. Nesten som det var dreid på en skarp kant, en liten del lenge. Lageret falt fra hverandre i hundre biter når presset det av fra akselen med avpresser.

Når vi skulle hente deler på sentrallageret manglet vi et sete til pakkboksen. Det jeg gjorde da var å vaske de delene som kunne brukes fortsatt og kastet resten av delene. Etter det var ikke stort mer å gjøre, egentlig. Så da fant vi ut at vi kunne kjøre opp til Herre for å pante flasker og kjøpe is for det. En slags feiring etter stoppen. Is er jo godt, selv på en torsdag. :)

På fredag øvde jeg meg på sveising og dreiing, ettersom det ikke var annet å gjøre den dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar